2012 Noel Baba İstiyoruz!

Antalyalı twitter’cılar geçtiğimiz akşam ilginç bir tartışmaya tanık oldu. Antalyalı işadamı Özer Saraçoğlu, twitter’da “Antalya’da aralıkta sokaklar, caddeler ışıl ışıl olsun, renk cümbüşü yaşansın, hareket, canlılık, coşku!!!” diye yazdı.

Ardından kentte yeni yıl öncesi cadde ve sokakların ışıl ışıl ve canlı olması konusunda twit yağmaya başladı. Gazeteci Orhan Çakmur, sadece aralıkta değil 12 ay etkinlik yapılması gerektiğini yazdı. Bir başka gazeteci Zülkif  Yıldırım, hava kirliliği nedeniyle bunun zor olduğunu belirterek, “7’de sokakların boşaldığı bir Antalya’da nasıl sinerji yaratılacak” diye sordu.

fullantalya olarak tartışmaya dahil olduk ve belediyeler tarafından hemen hepsi yaz aylarında yapılan etkinliklerin bir kısmının kış mevsiminde yapılması önerisinde bulunduk.

Peşinden “Yeni yıl öncesi Antalya sokaklarında 10 bin Noel Baba kostümlü insan yürüse, koşsa, eğlense nasıl olur?” diye sorduk.

Önerimizi Özer Saraçoğlu, “2012 Noel Baba” olarak geliştirdi.

AdalarBeach adlı kullanıcı öneriyi desteklerken, portakalisydm, “Noel Baba Antalya için yılbaşında hatırlanan bir hemşehri. Demrelidir kırmızı beyaz giyer, Antalyasporludur”, TekeBeyi, “Noel Baba memlekete kesin dönüş mü yapıyor yoksa?”, AYSENYILMAZ07 “Antalya’nın hareketliliğe ihtiyacı var”, 07as1966 ise “Hava kirliliğinden ölürüz abi sokakta, gaz maskesiyle mi çıkalım sokağa. Bizim büyüdüğümüz Antalya bu değildi” diyerek tartışmaya katıldı.

Yılbaşının yaklaştığı şu günlerde “2012 Noel Baba”nın katılacağı bir etkinlik yapılması fikri büyük destek gördü.

Belkide birbirini hiç tanımayan Antalyalı twitçiler olarak iki dakikada şahane bir proje geliştirmiş olduk. Biz “Belediyeler yapsın” dedik ama iş örgütleri, turizmciler ya da sivil toplum kuruluşları hatta Kalekapısı veya Güllük Caddesi Dernekleri lokal oluşumlar gibi da bu projeyi geliştirebilirler.

Bundan sonrası Antalya’yı yönetenlerin ve kent yönetiminde söz sahibi olanların bileceği bir iş.

1 Yorum

Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir