Kaleiçi’nde Kültürel Çalışmalar Artmalı!

Antalya’daki Yazı Kampı’nı Kaleiçi’nde yapan Yasemin Sungur, “Antalya’nın bu özel mekanında bu tarz kültürel çalışmalar artmalı. Burası sadece yemek, içki ve müziğin olduğu bir yer değil; sanatın, kültürün, edebiyatın, müzenin çoğaldığı bir yer olmalı” dedi.

Seher Özen Karadeniz

Yasemin Sungur, üç yıl önce Gümüşlük’te başlattığı, sonrasında Türkiye’nin değişik illerini de işin içine katarak sürdüğü Yazı Kampı’nı geçtiğimiz hafta Antalya’da da gerçekleştirdi. Terranova Eğitim ve Danışmanlık işbirliği ile organize edilen Yazı Kampı, 15-16-17 Şubat 2019 tarihleri arasında Antalya Kaleiçi’ndeki ofislerinde yapıldı. fullantalya olarak Antalya’da ilk kez gerçekleştirilen yazı kampına konuk olduk. Hem eğitmen Yasemin Sungur, hem de kalıtımcılarla kampa ilişkin konuştuk.

İlk olarak geçen yıl Antalya’da Olimpos civarında bir yazı kampı yapmayı düşünen Yasemin Sungur, bu fikrini yazar Mine Söğüt’le paylaşıp ondan da “çok güzel olur” cevabını almış. Sonrasında Terranova Eğitim ve Danışmanlığın sahibi Aydan Çerçilerle de ortak bir dostu sayesinde tanışınca Olimpos değil ancak Kaleiçi’nde ilk kampı yapmak için kolları sıvamışlar. Sürecin çok hızlı ilerlediğini söyleyen Yasemin Sungur kampla ilgili olarak da; “Yazıya ilgi çok artı. Çok farklı yazı çalışmaları var. Bu kampta, tamamen kendi kurguladığım bir eğitimi modelliyorum. Yaklaşık 5 yıldır, farklı yaş, cinsiyet ve kültürden katılımcılarla deneyimleyerek de gelişmesini sağladım. Antalya Kaleiçi’nde bu kampı yapmayı çok istedim. Kaleiçi’nde olmasını isterken, Aydan’ın Kaleiçi’nde bir mekanı olduğu bilgisi bende yoktu. Öğrendiğimde kampın Terranova’nın Lara’daki merkezinde değil burada olmasını istedim. Hatta Kaleiçi’ne girer bir daha çıkmam dedim. Bu tarihi mekanda, Antalya’nın bu özel mekanında bu tarz kültürel çalışmalar artmalı. Burası sadece yemek, içki ve müziğin olduğu bir yer değil sanatın, kültürün, edebiyatın, müzenin çoğaldığı bir yer olmalı. Çok doğru yerdeyiz. Zaten yazmak da çok özel bir eylem. Bu ekipten çok güzel şeyler çıkacağına inanıyorum. Bu kampta tüm katılımcılar, yazı için ilk adımlarını atıyorlar” dedi.

“Antalyalı kaliteli çalışmalara ve değerli eğitmenlere hakkını veriyor”

Yasemin Sungur’un Yazı Kampı etkinliğini sosyal medyadan takip ettiğini, yakın bir arkadaşının kampa katılmasıyla da Terranova Eğitim ve Danışmanlık olarak Antalya’da da bu kampı yapmak için çalışmalara başladığını söyleyen Aydan Çerçiler, kendisinin de kampın katılımcısı olduğunu kaydetti. Çerçiler şöyle devam etti: “Bu Yazı Kampı’nı Antalya’da yapmayı öncelikle kendim için istedim. Kitap yazar mıyım bilmiyorum. Şu anda küçük küçük yazılar yazıyorum. Bu yazıların daha derinleşmesini ve daha çok insana ulaşmasını istediğim için katıldım. Yasemin Hanım’da çok değerli deneyimler var. Bu deneyimlerden yararlanmak istedim. Çok kısa bir sürede organize olduk. Duyuruların ardında çok telefon aldık. İlgi yüksekti. Bu ay ilkini yaptık. İkinci bölümü 8-9-19 Mart tarihleri arasında yapacağız. Bu çalışma burada bitmeyecek. Bu bir başlangıçtı. Gerisinin geleceğini düşünüyorum. Antalyalı bu tarz kaliteli çalışmalara ve değerli eğitmenlere hakkını veriyor. Sadece biraz zaman ihtiyacımız var.”

Yazı kampı katılımcısı Seden Oflaz, “Doğru okur yazarlığı öğrendim.”

Melike Yılmaz: “Yazıyla ilişkim öğrencilik yıllarıma dayanıyor. Günce tutardım. Yıllar önce başladığım işimle ilgili yaşanmışlıklarımı dile getiren bir kitap yazmak istiyorum, o nedenle yazı kampına katıldım. Çok doyurucu geçiyor. Öğrendiğim şeyleri yavaş yavaş uygulamaya geçirecek olmam güzel. Bunca yıldır okuduğum kitapların nasıl bir emekle yazıldığını fark ettim. Kitaplara bakışım değişti.”

Seden Oflaz: “İyi bir kitap okuyucusuyum. Öte yandan, iyi bir okuyucu olmadığımı da bu kampta anladım. Kitap okuyan, ancak okunması gerektiği gibi okumadığımı fark ettim. Bu kamp yazı kampı gibi görünse de aslında iyi bir okuyucu nasıl olunur onu da öğreten bir kamp. Doğru okur yazarlığı öğrendim. Çok keyifli, eğlenceli, yaratıcı ve yol gösterici bir kamp oluyor. Zihnimin açıldığını fark ettim yazıya dair kitaplara dair. Bundan sonraki amacım da buradan öğrendiklerimle kendi hayat hikayemi ya da Anadolu’daki kadınların hayat hikayelerini yazıya dökmek istiyorum.”

Şenay Sağdıç, “Yazı kampına neden katıldığımın cevabını, katılınca buldum. Kampa yazıyla barışmak için geldim. Yazı çok düşünülerek yapılan değil hissederek yapılan bir şeymiş onu anladım. O yüzden hislerimi ve kalbimi yazıya bu etkinlikte açtığımı hissediyorum. Bu ekiple yazı kampında olmak ayrıca çok keyifli.”

Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir