Ne Yaptın Ali Gürbüz

Kırkpınar’da Antalya’nın medar-ı iftiharı olan, son üç yıldır Kırkpınar’a ambargo koyan Ali Gürbüz, Antalya kamuoyuna bir doping şoku daha yaşattı. Bayanlar 1500 metrede olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin’den sonra Ali Gürbüz’de bizi hayal kırıklığına uğrattı. Evet, Başpehlivan Gürbüz’ün bu yıl 652’incisi düzenlenen Kırkpınar’daki kazandığı birinciliğinin yanı sıra verilen altın kemer ile birlikte 30 bin 250 liralık para ödülünün geri alınacağı açıklandı.

Biz burada Başpehlivanımızı eleştirecek değiliz. Düşene bir tekme de atacak değiliz. Onların üzüntüsü kendilerine yeter. Ancak çocuklarımıza örnek gösterdiğimiz Antalya’mızdan çıkan değerlerin bu tür yanlışlıklar yapmamasını istiyoruz. Aldığı sonuçlarla tarihe geçecek olan ve bir marka olmaya çok yaklaşan değerli Ali Gürbüz, umut ediyoruz ki cezası bittikten sonra er meydanlarını rakiplerine yine dar edecektir, bundan kuşkumuz yok. Yeter ki bu tür hataları tekrar tekrar yapılmaması tek dileğimiz.

Üzüldüğümüz tek nokta, spor medyasında yeterince yer almayan ve ata sporumuzda olan güreşte de doping görülmesidir. ‘Organik’ bir spor olan güreşin de ‘sentetik’ damgası yemesi bizi gelecek nesillere anlatmakta zorlayacaktır.

Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir