Sömestr Tatili Boyunca Her Güne Farklı Çocuk Atölyeleri  Antalya Kültür Sanat’ta!

Antalya Kültür Sanat Eğitim,  “Karşılaşmalar” sergisi kapsamında 24 Ocak – 5 Şubat 2017 tarihleri arasında sömestr tatiline özel 4-6 ve 7-12 yaş grupları için birbirinden renkli eğlenceli atölyeler düzenliyor. Eğitim programlarında katılımcılar, sanatçılar eşliğinde önce sergiyi geziyor, ardından atölyede çeşitli malzeme ve tekniklerle farklı projeler gerçekleştiriyor.

Atölye kontenjanı 10 kişi ile sınırlıdır. 

Kayıt için: aks@antalyakultursanat.org.tr
Telefon: 242 242 0 257

 AKS

 

Ailemle Müzik Yapıyorum (ÜCRETSİZ)
Yaş grubu: 4-6 
“Ailemle Müzik Yapıyorum” atölyesi anne – baba ile çocuğun farklı ortamda hem birbirleriyle hem de diğer ailelerle olan iletişim becerilerini geliştirir. Çocuğun eğitim sürecinde karşılaştığı zorluklara ve yaşadığı coşkuya empati kurmayı sağlayarak, anne-babanın çocuğunu daha iyi tanımasına yardımcı olur.

Eğitmen: Hakan Kalkan (Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi)

26 Ocak Perşembe, 31 Ocak Salı ve 3 Şubat Cuma : 11:00 – 13:00

………

Balon Baskım

Yaş grubu: 4-6
4-6 yaş katılımcılar için hazırlanan “Balon Baskım” adlı atölyede, sanatçı Mustafa Bolat’ın “Sınır – Durum” isimli çalışmasından yola çıkılıyor.  Önce balonun hangi durumlarda basınç değişkenine bağlı olarak nasıl patlamadığı deneyimleniyor. Balon baskı resimlerini yaparken, renk kullanımını ve resim kompozisyonu oluşturma prensiplerini öğreniyorlar.

Eğitmen: Dilek Tuğcu

Sergi turu & Atölye katılım ücreti: 15 TL
24 Ocak Salı: 11:00 – 13:00

……..

Hareket Halindeki İnsanlar
Yaş grubu: 4-6
Çocuklar, sergideki “Bedenin Dönüşümü” bölümünde yer alan beden çizim ve resimlerini, insan vücudunun hareket ve hareketsizlik hallerini inceliyor. Hareketin temellerini, resim ve heykel arasındaki farklılıkları tel, alüminyum folyo ve boyayla biçimlendirerek değerlendiriyorlar. Üç boyutlu çalışmayı, renkleri, biçim-form arasındaki ilişkiyi ve dengeyi öğreniyorlar.

Eğitmen: Dilek Tuğcu

Sergi turu & Atölye katılım ücreti: 15 TL
25 Ocak, 28 Ocak: 11:00 – 13:00

………….

O Zaman Dans (ÜCRETSİZ)
Yaş grubu: 4 – 6 Yaş

Karşılaşmalar sergisinde yer alan sanatçı Gizem Göktaş’ın eserini inceleyen çocuklar ile pek çok dans türünden ve dünya müziklerinden bir seçki hakkında bilgi ediniyor. Yaratıcılığın ve teatral yeteneğin geliştirilmesini hedefleyen bu atölye dans tiyatrosu fikrini erken yaştan itibaren çocuklara kazandırıyor.

Eğitmen: Gizem Göktaş

29 Ocak, 5 Şubat, 19 Şubat: 11:00 – 13:00

…………. 

Karakter Yaratıyoruz
Yaş grubu: 4 – 6 Yaş

“Karşılaşmalar” sergi turundan sonra çocuklara sanatçı Gülden Ataman tarafından masal veya öyküden bir bölüm okuyarak hikayenin sonunu tamamlamaları, bir karakter oluşturmaları ve bu karakteri çizmeleri isteniyor. Çocukların yaratıcı yönlerini ve ifade biçimlerini güçlendirmenin hedeflendiği bu çalışmada tuval, akrilik boya gibi çeşitli malzemeler kullanılıyor.

Eğitmen: Gülden Ataman

Sergi turu & Atölye katılım ücreti: 15 TL

27 Ocak, 1 Şubat, 4 Şubat: 11:00 – 13:00

 ………..

 Şekilden Şekile
Yaş grubu: 7-12

Katılımcılar sergi turunun ardından sanatçı N. Gül Yasa’nın “Kırmızı” adlı eserinden yola çıkarak, “Ponart” model kili ile modelaj çalışması yapıyorlar. Atölye çalışmasında yapacakları küçük prototip spagetti tabağı ile gördüğünü algılama – uygulama, aynı zamanda üç boyut algısına ulaşma sürecini kontrollü adımlarla geliştiriyorlar.
Eğitmen: N. Gül Yasa

Sergi turu & Atölye katılım ücreti: 25 TL
24, 31 Ocak: 14:30 – 16:30

…………..

Hikayem Seramikte

Yaş grubu: 7- 12
Çocuklar sanatçı Oğuzhan Yalçıner’in “Kavramsal Yaklaşımlar” bölümündeki “Sürahiler” eserini inceledikten sonra, atölyede ürettikleri kendi desen ve tasarımlarını seramik sürahi üzerine uygulayıp, özgün bir hatıra eşyası haline getiriyorlar.
Eğitmen: Dilek Tuğcu
Sergi turu & Atölye katılım ücreti: 25 TL

29 Ocak, 3 Şubat: 14:30 – 16:30

…………

Tuvali Baştan Yarat
Yaş grubu: 7-12

Bir resmin kompozisyon özelliklerini sanatçı Gizem Göktaş eşliğinde resimdeki kontrastları, renk ve dokuları, birlik ve bütünlükleri kendi dünyalarında yeniden sorguluyor;  tuvalin iki boyutlu sınırlarından çıkan yeni resimler yaratıyorlar.
Eğitmen: Gizem Göktaş

Sergi turu & Atölye katılım ücreti: 25 TL

26 Ocak, 2 Şubat, 4 Şubat: 14:30 – 16:30

………..

Rengarenk Rüzgar Gülüm
Yaş grubu: 7- 12

Ayça Karaağaç’ın “Öz-düzenleme” isimli çalışmasından yola çıkan  atölyede çocuklar, hareketin oluşma prensiplerini, kinetik heykel kavramını ve kinetik enerjinin sanattaki izdüşümünü rüzgar gülü yaparak öğreniyorlar.

Eğitmen: Dilek Tuğcu

Sergi turu & Atölye katılım ücreti: 10 TL
27 Ocak, 4 Şubat: 14:30 – 16:30

…………

Yüzümüzü Tanıyalım Mı?
Yaş grubu: 7-12 Yaş

Sanatçı Berna Akça’nın eserinden esinlenerek çocukların el becerilerini ve hayal güçlerini geliştirmek için hazırlanan bu atölyede, çocuklar yüzlerindeki organları pekiştirerek, seramik yüz üzerine boya ve çeşitli materyaller ekleyerek kendi dekoratif yüz maskelerini oluşturuyor.

Eğitmen: Berna Akça.

Sergi turu & Atölye katılım ücreti: 30 TL

28 Ocak: 14:30 – 16:30

……………….

Renklenen İki Boyutlar

Yaş grubu: 7-12 Yaş

Çocuklar sergi turunun ardından sanatçı N. Gül Yasa’nın “Kırmızı” adlı eserinden yola çıkarak, “Ponart”  model kili ile iki boyutlu balık çalışması yapıyor. Atölye çalışması sonucunda  modelaj malzemelerinin kullanımı, tekniği üzerine fikir edinilmiş olunup iki boyut algısı gelişiyor.

Eğitmen: N. Gül Yasa

Sergi turu & Atölye katılım ücreti: 25 TL
25 Ocak, 1 Şubat: 14:30 – 16:30

 

Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir