Ankara’daki Antalyalılar

Yıllar önce gurbette üniversite eğitimimize devam ederken Ankara Kızılay’da Ulusoy Otobüs firması ile aynı apartmanı kullanan Trabzonlular Derneği’ne ev arkadaşımızın Trabzonlu olması sebebiyle sık giderdik. Trabzon kültürünü tanıtan evde Trabzon’dan Ankara’ya gelen hastaları, öğrencileri, askerleri ve devletle işi olan Trabzonluları ve yakınlarını görürdük. Ayrıca Trabzon’dan gelen malzemelerle hazırlanmış tostu da yemeden çıkmazdık.

O zaman da hep hayıflanırdık. Bizim niye böyle Antalyalılar Derneğimiz ve Antalya evimiz niye yok diye…

Meğerse varmış. Bizim haberimiz yokmuş. Meğerse büyüklerimiz Ankara’da “Antalyalılar Kültür, Turizm ve Dayanışma Derneği” kurmuşlar. Meğerse büyüklerimiz Ankara’da “Antalyalılar Evi” kurmuşlar.

Bizim haberimiz olmamış. Bugün onların hepsinden özür dileriz. Meğerse biraraya gelmişler, emek vermişler dernek kurmuşlar, “Antalyalılar Evi” kurmuşlar ve “Ankara’daki Antalyalılar” kitabını hazırlayıp yayınlamışlar.

Hepsinin ellerine, emeklerine sağlık…

Antalya’daki Ankaralılar

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Uysal önsözü ile yayınlanan kitapta Ankara’da yaşayan Antalyalıların iletişim bilgileri yer alıyor. Çok büyük bir hizmete imza atmışlar.

Sanki bizlere seslenir gibi de şöyle demiş başkan Uysal;

“Bu rehberde kendinizi bulacağınızı umuyorum. Eğer yoksanız, “hani söylemeye dilim varmıyor ama, biraz da suç sende sevgili hemşerim.”

Kitapta basım tarihi yer almıyor ancak içerisinde yer alan milletvekilleri isimlerinden 2002 yılından sonra yayınlandığını tahmin ediyoruz. Bu kitabın güncellenmiş hali var mı bilmiyoruz ama Ankara’da yaşayan Antalyalılar için derneğe üye olmak ve bu kitaptan edinmek farz olmalıdır.

Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir