Alkışlar Kaş için

Kaş’tan yüzümüzü gülümseten, içimizi ferahlatan bir haber geldi.

Antalyamız’ın kent merkezine uzak ama ufku geniş ilçelerinden Kaş’ta “Sokağa Renk Kat” projesi kapsamında PTT Şubesi önündeki Bahçe Sokak “barak kilimi” motifine boyandı.

Kaş Kaymakamlığı desteğiyle hayata geçirilen, Çizgi Film Değirmeni Projesi’nin kurucusu Fatih Küçük, tasarladığı kilim motiflerini Bahçe Sokak’a nakşetti. Etkinlikte motifler boyanarak sokak renklendirildi. Çocuklarımıza ve halkımıza çevre bilinci kazandırmak ve farkındalık yaratmak amaçlı gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi gördü.

kas-1

“Sokağa Renk Kat” etkinliğine Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, The Cartoon Mill ve Çizgi Film Değirmeni Kurucusu Fatih Küçük, Gökçeören Muhtarı Bayram Bayır, Merkez Ortaokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Sokağın tabanındaki kilit taşları yağlı boyayla çeşitli renklere boyanarak ilçeye özgü barak kilimi motifi oluşturdu. Oluşturulan motif, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.

kas-2

Biz blogda zaman zaman dünyanın çeşitli kentlerinde bu tür farkındalık etkinliklerine ve örneklere yer veriyoruz.

Bu etkinliklerin şehre estetik olarak güzellik katmasının yanı sıra başka etkileri de var. Çocuklarda estetik duygular, sanat ve çevre bilinci gelişiyor, sokaklar grilikten kurtuluyor.

Örneğin Kaş’a özgü Barak Kilimi’ni kaçımız biliyoruz? Bu sayede tanımış olduk.

kas-6

Başta Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, The Cartoon Mill ve Çizgi Film Değirmeni Kurucusu Fatih Küçük, Gökçeören Muhtarı Bayram Bayır, Merkez Ortaokulu öğrencileri olmak üzere emeği geçenleri kutluyoruz.

Dileriz benzer çalışmalar Antalyamız’ın ve ülkemizin başka başka kentlerinde de uygulanır.

kas-4

kas-3

 

Fotoğraflar: www.kas.gov.tr

Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir